Sunday, May 13, 2012

Sugar Crush

Sugar Crush Body Scrub marki Soap&Glory jest jedynym peelingiem do ciala jakiego uzywalam odkad przyjechalam do U.K. W jego sklad wchodza : bronzowy cukier, slodka limonka, olej z migdalow i ziarna macadamia. Zapach jest nieziemski a skora po uzyciu gladziutka ;)
Zawsze kupowalam peeling o tej samej nazwie ale w  niebieskim opakowaniu. Niestety okolo miesiac temu mi sie skonczyl i musialam zaopatrzyc sie w kolejna tubke.
Okazalo sie,ze Soap&Glory wypuscilo na rynek produkt,ktory mial nowy design.Opakowanie jest rozowe i niestety pojemnosc to tylko 300ml(poprzednie opakowanie to 400ml) a cena, z tego co pamietam, podobna jak nie taka sama- £8!
Jako,ze jestem fanka tego peelingu zakupilam go. No, coz strasznie sie rozczarowalam poniewaz konsystencja tego peelingu jest calkiem inna.Migdalowego olejku jest znacznie mniej i przez to zuzycie produktu jest dwukrotne. Wczesniejszy peeling starczal mi na 4 - 5 miesiecy a teraz zuzylam go w ciagu niecalego miesiaca przy stosowaniu 2 razy dziennie.
No coz, okazuje sie,ze bede musiala poszukac jakiegos odpowiednika.


Sugar Crush from Soap&Glory is the only one scrub I've been using since I came to U.K. Ingredients : Smashed Brown Sugar & Sweet Lime, Almond Oil & Macadamia Grains. The smell is divine ans skin is left so soft.
I was always buying scrub which had blue packaging.Unfortunately I have run out and had to repurchase it.
Soap&Glory had replaced blue packaging with pink and there is only 300ml of product( blue version had 400ml).As far as I remember the price is similar, if not the same - £8!
As I am a huge fan I purchased it.I am so disappointed with this product.The consistency varies.There is not enough of almond oil hence I was using the double amount to scrub my whole body.The previous scrub was used within 4-5 months when this one within less than a month(I used it twice a week).
Oh boy, it looks like I need to start searching a dupe, if such exist.




Jaki jest wasz ulubiony peeling?

What is your favorite scrub?

Marta xx

No comments:

Post a Comment